Ernst Oosterbosch - Directeur en Eigenaar ScanCoaching Nederland

Onderzoeken en avonturieren heeft altijd in mijn bloed gezeten. Als jongetje klom ik in hoge bomen om zo ver mogelijk te kijken. Soms was een schitterend uitzicht de beloning, soms was de klimpartij op zich al een overwinning. Nog steeds wil ik zoveel mogelijk beleven en ervaren om mezelf en de ander beter te doorgronden en begrijpen. Mijn leven is tot nu een ontdekkingsreis geweest langs verschillende leermeesters en beproefde methoden waardoor ik mijzelf op een dieper niveau heb leren kennen.

Tijdens deze tocht kwam een paar jaar geleden ook ScanCoaching op mijn pad. Deze revolutionaire technologie confronteerde mij met mijn compensatiegedrag en de daadwerkelijke oorsprong hiervan. Dat het lichaam nooit liegt wist ik maar het uitlezen van mijn celgeheugen bevestigde haarfijn de impact van de allervroegste gebeurtenissen uit mijn verleden en raakte daarmee een onbewuste en meer genuanceerde laag. Hoewel mijn thema’s in de loop der jaren wel helder waren geworden leerden de ScanCoaching-sessies mij bijvoorbeeld begrijpen waarom ik regelmatig in situaties terecht kwam waarin ik werd afgewezen en vernederd. Sterker nog, ik zocht dergelijke situaties zelfs onbewust op om vooral mijn omgeving te laten zien dat je zelfs na grove belediging weer opstaat en onverstoord doorgaat. Het verband van dit disfunctionele deel van mijn gedrag met de geschiedenis van mijn moeder had ik niet eerder gelegd. Vroeger sloeg bij mij de pijn die hiermee gepaard ging vaak naar binnen; ik nam het mezelf kwalijk dat ik me door anderen liet kwetsen. ScanCoaching heeft dusdanig mijn bewustzijn vergroot dat ik zorgzamer en milder voor mezelf ben geworden. En voor mijn omgeving een rustiger en stabieler mens. Ik had dit effect nooit kunnen bereiken met reflectie op mijn biografische verhaal, oftewel cognitie, alleen. Door mijn persoonlijke groei ben ik letterlijk voor ScanCoaching gaan staan, zowel als coach en als mede-eigenaar. Het is mijn drijfveer om de kracht en helderheid van de techniek waar ik zo in geloof, meer reikwijdte en impact te geven.

Ervaring heeft mij geleerd dat alles zo serieus en zwaar wordt als je te druk, te moe, te bang of te afwachtend bent. Je vergeet te genieten, te spelen en je te verbinden. Oprecht gun ik je de verlossing hiervan zodat je weer het gevoel krijgt dat je in beweging komt. ScanCoaching verruimt je speelveld en geeft nieuwe mogelijkheden om te zien en ontdekken. Eigenlijk kom je weer terug bij jouw ‘boom’ en zie je wat deze stevige stam met prachtig bladerdak nog meer voor je kan betekenen; je kan er tegenaan leunen om tot rust te komen, je kan eronder schuilen, je kan er een hut in bouwen of je kan weer gaan klimmen en klauteren.