ScanCoaching Purpose Protocol

Het Purpose ScanCoaching protocol helpt je (in de crisissituatie) je passie weer te hervinden. Op verschillende momenten loop je volkomen leeg en kan je de energie niet meer vinden om je weer op te laden. De vragen die in je opkomen gaan over bestemming: ‘Ben ik wel op mijn plaats?’, ‘Doe ik wel wat ik moet doen?’ en ‘Wat kom ik hier doen?’

Het wordt tijd om de balans op te maken en je passie te hervinden. Wat maakt dat je telkens weer in dezelfde val trapt? Tijdens het programma van Purpose ScanCoaching gaan we op zoek naar de oorzaken van je keuze. Daarmee verkrijg je inzicht in wat je daadwerkelijk wilt. Je hervindt jezelf en krijgt handvatten om de draad weer op te pakken.

Purpose ScanCoaching is een totaalpakket dat je helpt om uit deze crisis situatie te komen en je geheel gereed te maken voor je nieuwe toekomst.

Kortom, een crisissituatie waarbij je zelden goed in je vel zit, je zelfvertrouwen een knak heeft gekregen en je verminderd in staat bent tot het voeren van een goed (sollicitatie) gesprek.

Daarnaast is Purpose ScanCoaching een grote hulp bij loopbaanbegeleiding in het algemeen om effectief antwoord te krijgen op de prangende vraag: is dit nog wel wat ik wil? Of als je wilt doorgroeien en daarbij vanuit passie je volledige potentieel wilt ontsluiten.

In elke sessie wordt een body-mind scan gemaakt met de Psyray technologie om het proces te monitoren, bij te sturen waar nodig en in zijn geheel effectief te laten verlopen.

 

Het Purpose ScanCoaching protocol bestaat uit de volgende 5 stappen:

Stap 1 De vitaliteitsstap: weer in je kracht komen.

Met de Scan in beeld hoe je momenteel in je vel zit: waar ben je in balans, waar niet, wat is je stresslevel, zijn er energielekken en zo ja, wat is de oorzaak daarvan? Daarna gaan we gericht aan de slag om de ‘batterijen’ weer te helpen opladen zodat je weer lekker in je vel zit en vanuit kracht de rest van het mobiliteitsprogramma kunt doorlopen.

Stap 2 De performance stap: het ontsluiten van je potentieel

Waar zitten je resources en belemmeringen voor presteren? Wat zijn psycho-emotionele thema’s en sabotagemechanismen? Hoe is het gesteld met de handelingsvaardigheid; de mentale weerbaarheid; het risico voor uitval en de belastbaarheid? Dit zijn vragen die we in deze stap beantwoorden. Door de bewustwording hiervan kunnen we concrete stappen zetten om meer van je potentieel te ontsluiten en te activeren voor betere prestaties.

Stap 3 De talent-stap: jouw unieke bijdrage

Iedereen is uniek met eigen talenten en kwaliteiten. In deze stap maken we deze talenten en kwaliteiten bewust.

Stap 4 De bezieling-stap: je passie en missie

Werken vanuit passie geeft enorm veel energie. Waar zit jouw passie? Wat is jouw unieke missie? In deze stap helpen we je keuzes te gaan maken vanuit je hart, jouw unieke geschenk aan de wereld. We helpen je je missie statement te formuleren om vanuit je essentie vervolgstappen te maken in het mobiliteitsprogramma.

Stap 5 De creatie-stap: van inspiratie naar realisatie

Nu je vitaal bent, in je kracht staat, je potentieel hebt ontsloten, weet waar je passie ligt en wat je missie is, maken we een concreet actieplan. Je gaat als dirigent van je werkleven met hernieuwde energie, passie en bezieling een gerichte koers inzetten voor de creatie van een inspirerende werkomgeving waarin je het beste van jezelf kunt geven. Dit is een krachtige basis voor het verdere proces van je job marketing.

Werkboek Purpose ScanCoaching

Alle zakelijk protocollen worden begeleid door een werkboek voor de client. De 5 sessies kunnen hierin worden bijgehouden. De client schrijft hiermee zijn eigen rapportage. Ook zijn er uitgewerkte oefeningen die passen in het protocol en een uitleg van de ScanCoaching methodiek.